Toch parkeerboetes voor buitenlanders

Veel gemeenten ondervinden problemen bij het innen van internationale parkeerboetes. Het is voor gemeentes en wegbeheerders lastig en tijdrovend om de houders van buitenlandse kentekens te achterhalen. Tot nu toe werden parkeerboetes aan buitenlanders vaak door de betreffende gemeentes afgeschreven. NIB Group heeft een oplossing gevonden en reikt gemeenten de helpende hand.

Europa

NIB Group is als enig incassobureau in Nederland aangesloten bij TCM Group, een wereldwijd netwerk van incassobureaus en gespecialiseerde advocatenkantoren. Op dit moment incasseren wij in meer dan 150 verschillende landen. Zo wordt een internationale vordering geïncasseerd vanuit het land waar de debiteur zich bevindt. Dit geeft ons een unieke positie.

Het TCM kantoor in Italië heeft de afgelopen 30 jaar, in opdracht van de beheerder van de Italiaanse autosnelwegen, de tol geïnd. Ook heeft dit kantoor meer dan 50 jaar ervaring in het innen van naheffingsaanslagen in geheel Europa. Onze samenwerking met deze specialisten biedt ons de mogelijkheid om voor iedere gemeente naheffingsaanslagen te kunnen incasseren in het buitenland.

Wij achterhalen de eigenaar van het voertuig waarop de naheffingsaanslag van toepassing is. Vervolgens kunnen wij alle noodzakelijke stappen uitvoeren. Omdat wij kunnen terugvallen op het netwerk van TCM Group kunnen wij wereldwijd de vordering op de bestuurder en/of eigenaar van het voertuig in zijn/haar thuisland incasseren. De buitengerechtelijke incassoprocedure wordt dus lokaal in het thuisland gevoerd. In de eigen taal, met in achtneming van de lokale cultuur en mentaliteit en conform de lokale regel- en wetgeving.